Gastronomical Heritage according to TMWTP - This blog is all about his search for the most amazing dishes in the world. Every week he recreates one of these world classic dishes his Berlin studio. These are the dishes that he has enjoyed in the wild. His personal highlights so to say.
PHO BO HANOI
PHO BO HANOI
Zeeuwse Mosselen
Vandaag was ik van plan om over sprotjes te gaan schrijven. Maar ik voel dat toch eerst de mosselen er uit moeten. Allereerst; er is maar één mossel en dat is de Zeeuwse mossel! Er zijn natuurlijk wel honderden manieren om een Zeeuwse mossel klaar te maken. Mouclade (mosselen in wijnsaus), gebakken mosselen met knoflook en peterselie, mosselsoep, mosselen op grootmoeders wijze en mosselen op mijn wijze. Ik eet ze bij voorkeur rauw of even opgestoomd met Rodenbach bier en verse koriander.
Som Tam Salad
Gemiddeld één keer per week droom ik over deze salade. Sinds ik heb uitgevonden hoe ik het zelf kan maken, hoef ik niet naar Bangkok te vliegen om ervan te genieten. Oorspronkelijk komt deze salade uit Zuidoost Thailand, maar dit terzijde. Als UNESCO ook gerechten op een lijst zou zetten, staat dit culinaire wereldwondertje bovenaan. Het water loopt me alweer in de mond!
Thai Boat soup
The perfect breakfast. When in Thailand I take my car and venture out on yet a new soup adventure. My real passion are Thai boat soups. But in the morning i prefer the beef variety.
Piri Piri Garnalen
Shrimps Mozambique style.
Boerenkool Stampot
Boerenkool Stampot
Frietje Stoofvlees
Vanochtend werd ik wakker met maar één ding on my mind: Patatje stoofvlees. Dan bedoel ik natuurlijk niet van die ranzige diepvriespatat die je krijgt voorgeschoteld wanneer je tegenwoordig ergens patat besteld. Nee, ik bedoel hier patat van echte aardappelen, de soort dus die je eerst zelf moet schillen, dan in reepjes snijdt, wast en goed afdroogt. Vervolgens voorbakt bakt op 170 graden om ze later af te bakken op 180 graden en dat bakken doe je bij voorkeur in ossenwit.
Not so Traditional Dutch Pea Soup
Smakenkennis wordt overgebracht van moeder op dochter of zoon en van chef op leerling. Als zodanig bereizen de smaken al honderden jaren de wereld. Smaken zijn altijd in beweging. Het bereiden van voedsel is geen statische bezigheid; gerechten en kookstijlen bewegen zich tussen mensen en culturen en verbinden ze.